Hacks* kan være alt fra mildt venligtsindet til meget ondsindet.

De milde og venlige hacks er de små kodestykker man kan finde rundt omkring, som kan få ens blog til at gøre det, som den egentlige ikke kunne (eller burde) gøre. Fred med dem. Nogen gange kalder man også en person for en hack, men det er en ganske anden historie (den korte version: en hack er nørdverdenens kvaksalver).

De mildt onde er alle de træls ting der smadrer ens blog, hvis man ikke har fået opdateret sin software. Det er lige nu et af de større problemer med den mest brugte blogplatform WordPress. De har været så venlige at indbygge en knap man skal trykke på, så opdaterer den alting selv, men alligevel er der tumper som mig, der ikke for det gjort, og så spytter ens site virus ud på folk der kigger på den eller bliver bare ekstra grim at kigge på … you get the picture.

De værste er dem, hvor nogen har besluttet sig for at smadre netop dig. Det almindelige wordpress-slam er til at leve med, fordi det egentlig bare husker dig på, at du skal holde sikkerhedsforanstaltningerne opdaterede og huske at lave backup (bredt set). Dem, der specifikt vil dig ondt, er særlig sølle. Hvem, f.eks., gider virkelig bruge tid på at ødelægge et godartet projekt som Slikleksikon? Det er svært at forstå. Der er nogen forældre der skal skamme sig over ikke at have givet deres børn anerkendelse nok i deres barndom… eller hvordan man nu skal forklare den slags freudiansk.

* Tror nok den politisk korrekte skelnen er mellem hacks og cracks, hvor de første godartede, de sidste ondartede. Mne for os almindelige dødelige må et begreb være nok.