emmes weblog

Katrine Emme Thielkes personlige weblog. Her kan du læse om de 5% af mig selv, som jeg lægger åbent frem. Og ikke mere end det.

Hvem kan bruge Google Buzz til noget?

buzzHvis du har en Gmail-konto, har du sikkert allerede opdaget det lille nye Buzz-logo lige under din indbakke. Servicen ligner nok lidt den du kender fra Facebooks nyhedsstrøm, den er ser bare renere ud, uden dine venners opdateringer fra Farmville og andre applikationer. Man kan feede billeder, tweets og andet godt ind som buzzes og der er i det hele taget mere fokus på indholdet end på Facebook.

Men Buzz er ikke noget nyt, som vi taler om i ugens KCast (gæster er vores digitalekspert Martin Sønderlev og onlinekonsulent Hans Tosti).

Derfor kan Buzz nu godt vinde (… kapløbet om at blive vores favorit samlende sociale platform), for det er ikke altid dem der kommer først eller som har det bedste produkt, der ender med at få flest brugere (tænk bare på gode gamle Jaiku – det er i øvrigt Jaikus far Jyri Engestrøm, der var med til at lægge de første sten til Buzz). Og som Tim O’Reilly siger, så er det klogt at lægge Buzz sammen med folks mail, da der stadig er mange af os, for hvem emailen ikke dør sådan lige med det samme.

Så Buzz er ligesom Facebook tiltænkt en bred brugergruppe – og måske er det her vi får alle de, der har sagt nej tak til Facebooks larmende hygge, de mange næsepilnings-apps og benhårde dating, ombord på netbåren deling og socialisering. Og det er endnu mere for alle end f.eks. Twitter, hvor man skal gøre et bevidst og hårdt stykke arbejde for at få et godt netværk og se interessante tweets.

Googles egne tanker om Buzz kan du se i denne video:

Related Posts with Thumbnails

2 Comments, Comment or Ping

 1. Interessante tanker, Katrine.

  Nu skal man jo nok ikke gøre den fejl, at undervurderer Googles evner og ressourcer til at gøre noget til en succes. Men når det er sagt, kan jeg bare umiddelbart have lidt svært ved at se, hvordan det skal kunne konkurrere direkte mod Facebook og Twitter, der trods alt har en særdeles veletableret platform med mange millioner af loyale og flittige brugere.

  Personligt har jeg da tjekket Buzz ud på min Gmail konto, men har ikke tænkt mig at poste kommentarer både på Buzz, Facebook og Twitter med mindre, at der kommer et værktøj, der gør at jeg kan poste et sted, og ikke skal til at gøre det tre steder.

  Tiden vil vise om Buzz blot bliver endnu et betaprodukt fra Google.

 2. Katrine Øhrberg

  For mig sparkede artikler som den her
  http://www.nytimes.com/2010/02/13/technology/internet/13google.html?scp=8&sq=google%20buzz&st=cse gang i en omfattende google buzz-paranoia, som egentlig bare druknede applikationens potentiale fuldstændigt. Jeg oplever ikke særlig meget aktivitet eller buzz (pun intended, hø hø) omkring den her service ud over den indledende kritik omkring krænkning af privatlivet.

Katrine Emme Thielke